Kainari tradycyjna mieszanka ziół z wyspy Lesvos 50g
Opis
Tradycyjny produkt z wyspy Lesvos na Morzu Egejskim
Unikalna w swoim rodzaju receptura, która zawiera sześć różnych ziół i przypraw, proporcje ziół i przypraw są ścisłą tajemnicą. Pochodzenie Kainari wywodzi się Azji Mniejszej, gdzie mieszanka znana była ze swoich leczniczych właściwości.
Obecnie Kainari pije się w kilku wioskach na wyspie Lesvos, a zwłaszcza w okolicach Agiasos, gdzie jest serwowane w kilku tradycyjnych kawiarniach.
Przygotowanie: Do filiżanki gorącej wody dodać 1/4 łyżeczki Kainari, wymieszać, dodać miód lub cukier. Możesz również dodać niewielką ilość "Kainari" do każdego gorącego napoju, aby uzyskać dodatkowy aromaty i smak.
Składniki: cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, kardamon, imbir, pieprz czarny
Producent: Kalypso
Więcej informacji
Najlepiej spożyć/zużyć przed: | 12.2025 |
Certyfikat BIO | Nie |
Masa netto: | 50g |