Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Ser biały kozi P.D.O. Mytilini Lesvos 150g BIO

Dostępność: tymczasowo niedostępny
Cena: 16,11 zł 16.11
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

UWAGA! W miesiącach letnich każde zamówienie zawierające ten produkt wymaga zakupu 1 szt (na całe zamówienie) wielorazowego wkładu chłodzącego. W piątki nie realizujemy wysyłek zawierających sery.

Ser Kozi P.D.O. Mytilini BIO

Miękki ser w solance z pasteryzowanego mleka koziego

Serek koziego w solance, produkowany z pasteryzowanego mleka koziego, dojrzewa przez co najmniej dwa miesiące. Jego delikatnie kwaśny smak w połączeniu z niską zawartością tłuszczu czyni go doskonałym, lekkim dodatkiem zdrowotnym do diety śródziemnomorskiej. Zawiera wszystkie cenne i bogate składniki mleka koziego, co sprawia, że jest wyjątkowym produktem na każdym stole.

Lesbos, z jej malowniczymi krajobrazami i bogatą florą, zapewnia idealne warunki dla hodowli owiec i kóz, których mleko jest podstawą produktów Mystakelli. Firma łączy tradycję z nowoczesnością, utrzymując najwyższe standardy jakości i świeżości swoich produktów.

Sery ekologiczne (certyfikowane BIO)

Mystakelli oferuje szeroką gamę certyfikowanych ekologicznie serów, produkowanych wyłącznie z mleka owczego i koziego pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych na Lesbos. W asortymencie znajdują się organiczne wersje takich serów jak feta, ladotyri, kefalotyri, oraz graviera. Te ekologiczne sery są wytwarzane z zachowaniem rygorystycznych norm środowiskowych i zdrowotnych, co gwarantuje ich wysoką jakość oraz unikalne cechy smakowe, będące rezultatem zrównoważonej produkcji i specjalnego mikroklimatu wyspy Lesbos.

Lokalizacja i przedsiębiorstwo

Jednostka produkcyjna znajduje się w Mantamados na Lesbos. To wyjątkowo malownicza, górska społeczność, znana z średniowiecznego Klasztoru Świętych Archaniołów. Sławna z ceramiki, w szczególności dzbanów wykonywanych tą samą metodą od ponad stu lat, które były inspiracją dla logo MYSTAKELLI.

Proces produkcyjny

Z miłością i troską małego producenta kontynuujemy tradycję zapoczątkowaną w 1962 roku przez Stratosa MYSTAKELLISA w jego tradycyjnej serowarni, którą później rozbudował jego syn, Giannis. Nasze produkty są teraz wytwarzane w nowoczesnej fabryce z mleka owczego i koziego z Mantamados.

Surowce

Składniki z błogosławionej ziemi Lesbos, łagodny śródziemnomorski klimat, bogata, wolna od pestycydów flora, nieskończone słońce, słoń morza, oraz wolno żyjące owce i kozy z Lesbos zapewniają mleko najwyższej jakości.

Producent: Mystakelli Lesvos

Więcej informacji

Najlepiej spożyć/zużyć przed: 11.2025
Certyfikat BIO Tak

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium