Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Ser Feta P.D.O. Mytilini Lesvos vacum 150g BIO

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 16,11 zł 16.11
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.83243
Kod produktu: 5200131850368

Opis

UWAGA! W miesiącach letnich każde zamówienie zawierające ten produkt wymaga zakupu 1 szt (na całe zamówienie) wielorazowego wkładu chłodzącego. W piątki nie realizujemy wysyłek zawierających sery.

Ser owczo kozi FETA P.D.O. MYTILINI LESVOS BIO

Delikatny ser w solance z mleka koziego i owczego

FETA P.D.O. MYTILINI BIO to miękki ser, wyprodukowany z pasteryzowanego mleka koziego i owczego, dojrzewający przez co najmniej dwa miesiące. Jest to jedyny ser P.D.O. z Grecji, który zawdzięcza swoje wyjątkowe cechy charakterystycznej słoności oraz specjalnym warunkom klimatycznym wyspy. To sprawia, że ser ma delikatnie kwaśny, miękki smak oraz bogaty aromat.

Feta jest niezbędnym dodatkiem do większości posiłków, symbolem lata i jednym z podstawowych składników diety śródziemnomorskiej. Można jej używać w wielu sposobach, zarówno w tradycyjnych przepisach kulinarnych, jak i w deserach.

Lesbos, z jej malowniczymi krajobrazami i bogatą florą, zapewnia idealne warunki dla hodowli owiec i kóz, których mleko jest podstawą produktów Mystakelli. Firma łączy tradycję z nowoczesnością, utrzymując najwyższe standardy jakości i świeżości swoich produktów.

Sery ekologiczne (certyfikowane BIO)

Mystakelli oferuje szeroką gamę certyfikowanych ekologicznie serów, produkowanych wyłącznie z mleka owczego i koziego pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych na Lesbos. W asortymencie znajdują się organiczne wersje takich serów jak feta, ladotyri, kefalotyri, oraz graviera. Te ekologiczne sery są wytwarzane z zachowaniem rygorystycznych norm środowiskowych i zdrowotnych, co gwarantuje ich wysoką jakość oraz unikalne cechy smakowe, będące rezultatem zrównoważonej produkcji i specjalnego mikroklimatu wyspy Lesbos.

Lokalizacja i przedsiębiorstwo

Jednostka produkcyjna znajduje się w Mantamados na Lesbos. To wyjątkowo malownicza, górska społeczność, znana z średniowiecznego Klasztoru Świętych Archaniołów. Sławna z ceramiki, w szczególności dzbanów wykonywanych tą samą metodą od ponad stu lat, które były inspiracją dla logo MYSTAKELLI.

Proces produkcyjny

Z miłością i troską małego producenta kontynuujemy tradycję zapoczątkowaną w 1962 roku przez Stratosa MYSTAKELLISA w jego tradycyjnej serowarni, którą później rozbudował jego syn, Giannis. Nasze produkty są teraz wytwarzane w nowoczesnej fabryce z mleka owczego i koziego z Mantamados.

Surowce

Składniki z błogosławionej ziemi Lesbos, łagodny śródziemnomorski klimat, bogata, wolna od pestycydów flora, nieskończone słońce, słoń morza, oraz wolno żyjące owce i kozy z Lesbos zapewniają mleko najwyższej jakości.

Producent: Mystakelli Lesvos

Więcej informacji

Najlepiej spożyć/zużyć przed: 12.2025
Certyfikat BIO Tak

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium