Oliwa Arbequina niefiltrowana EV COOC 500ml
Opis
Oliwa Arbequina Extra Virgin COOC 500ml
"Chardonnay" wśród kalofornijskich oliw
Oliwa wykorzystywana przez osoby stosujące protokół Dr. Nemechek'a. (The Nemechek Protocol)
Arbequina to najczęściej uprawiana oliwka w Kalifornii, przeznaczona głównie na oliwę. Jest to odmiana hiszpańska, o niedużych rozmiarach z bardzo dobrym stosunkiem pestki do miąższu. Wydajność oliwy z tej oliwki jest wyższa niż średnia, zwykle około 150-160 litrów / tonę.
Ponieważ jest tak powszechnie uprawiana, nazywamy go „Chardonnay” Kalifornijskiego Przemysłu Oliwy z Oliwek, co czyni ją doskonałą, podstawową oliwą extra virgin w Kaliforni. Łagodny gładki smak zachęca do codziennego stosowania.
Smak i aromat: Owocowa, świeża, dojrzała oliwka z bogatym czerwonym jabłkiem, maślanym migdałem i zielonym karczochem, delikatny aromat zielonej trawy.

Oliwy z gajów Wild Groves posiadają certyfikat wystawiony przez California Olive Oil Council (COOC) - organizację, której głownymi celami są: 1. Zapewnienie producentom i dystrybutorom znormalizowanej metody klasyfikacji kalifiornijskich oliw extra virgin; 2. Wyróżnienia oliw spełniających te wysokie normy pośród innych; 3. Wskazanie konsumetom, że oliwy certyfikowane COOC, są najwyższej jakości.
DODATKOWE INFORMACJE
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone, Sacramento Valley, KaliforniaOdmiana oliwek: Arbequina - Hiszpania
Objętość: 500ml
Kwasowość partii: 0,23%
Przechowywać w chłodnym (max. temp. 25C) i ciemnym miejscu. W warunkach chłodniczych może zmętnieć, lecz nie traci swoich wartości odżywczych, w temp. pokojowej powraca do pierwotnej klarowności.
Składniki: 100% oliwa z oliwek Arbequina
Wartość odżywcza |
w 100 ml |
Dane techniczne
Data ważności: | 11.2021 (zbiór 2019/2020) |
Polifenole | <250mg/kg |