Wersje językowe
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

MICOIL ekstrakt z niedojrzałych oliwek 250ml

Dostępność: tymczasowo niedostępny
Cena: 130,18 zł 130.18
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.46154
Kod produktu: 5214000226796

Opis

MICOIL jest pokarmem biofunkcjonalnym najwyższej jakości, to naturalny ekstrakt z niedojrzałych, zielonych oliwek. Jest to jedyny tego typu naturalny produkt, który został zastosowany u pacjentów z łagodnymi zaburzeniami poznawczymi (Mild Cognitive Impairment - MCI) potwierdzając tym samym jego wartość zdrowotną i korzystny wpływ dzięki próbom i badaniom klinicznym i laboratoryjnym.

Zawiera:

  • kwasy tłuszczowe nienasycone (jedno i wielonienasycone)
  • Omega 3 (kwas a-linolowy)
  • Omega 6 (kwas linolowy)
  • Omega 9 (kwas oleinowy)
  • naturalne fenole
  • nie zawiera dodatków, konserwantów, cukru, soli

MICOIL nie jest zwykłą oliwą z oliwek, to wysokiej jakości oliwa biofunkcjonalna, która udowodniła korzystny wpływ dla funkcjonowania mózgu, dzięki wielu testom klinicznym i laboratoryjnym u osób z łagodnymi zaburzeniami poznawczymi (Mild Mental Disorder)

1. BADANIE GŁÓWNE: Randomizowane badanie kliniczne greckiej wysokofenolowej oliwy z wczesnych zbiorów w łagodnym upośledzeniu funkcji poznawczych: badanie pilotażowe MICOIL - Magda Tsolaki, Eftychia Lazarou, Machi Kozori, Niki Petridou, Irene Tabakis, Ioulietta Lazarou, Maria Karakota, Iordanis Saoulidis, Eleni Melliou i Prokopios Magiatis, 2020.
Wyniki: Długotrwała spożycie MICOIL wiązała się ze znaczną poprawą funkcji poznawczych w porównaniu z dietą śródziemnomorską”.

2. Podawanie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia (EVOO) pacjentom z łagodnymi zaburzeniami poznawczymi (MCI) jako terapia zapobiegająca progresji do choroby Alzheimer'a. - Tzekaki Elena, 2019
Wyniki: Poziomy biomarkera stresu oksydacyjnego, dialdehydu malonowego (MDA) wykazały znaczny spadek u pacjentów z MCI poddanych terapii produktem MICOIL, co wskazuje na udział korzystnych właściwości antyoksydacyjnych produktu w postępie choroby Alzheimera (AD). Badanie to zostało nagrodzone przez V Międzynarodową Olimpiadę Medyczną jako innowacyjne.

3. Polifenole z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia: szacunkowa zawartość w produktach handlowych do wykorzystania w badaniach klinicznych w celu zapobiegania łagodnym zaburzeniom poznawczym - Prodromou I. Sofia (2020)
Wyniki: Wykazano, że proces uprawy i zbiorów w firmie Yanni jest na doskonałym poziomie przy użyciu internetowych systemów danych satelitarnych i meteorologicznych. Podczas przetwarzania oliwek, zarówno w warunkach laboratoryjnych, jak i przemysłowych, produkt MICOIL wykazuje znaczną zawartość polifenoli, a także może zachować wysoką ich zawartość w czasie.

4. Przywrócenie poziomów BMI1 po podaniu oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia z wczesnych zbiorów jako strategia terapeutyczna przeciwko chorobie Alzheimera (AD) - Elena E. Tzekaki, Angelos Papaspyropoulos, Magda Tsolaki, Eftychia Lazarou, Mahi Kozori i Anastasia A. Pantazaki, 2020
Wyniki: Badanie sugeruje, że produkt MICOIL, całkowicie naturalny produkt, może potencjalnie działać jako alternatywna terapia zapobiegająca wystąpieniu choroby Alzheimera. Przywrócenie aktywności BMI1 przez proponowaną roczną suplementację może stanowić metodę terapeutyczną dla choroby Alzheimera, a zatem mieć istotny wpływ na projektowanie przyszłych strategii terapeutycznych zapobiegania AD.

5. Grecka wysokofenolowa oliwa z oliwek extra virgin z wczesnych zbiorów zmniejsza nadmierne pobudzenie przepływu informacji w oparciu o model dominującego trybu sprzęgania u pacjentów z łagodnymi zaburzeniami funkcji poznawczych: metoda walidacji w stanie spoczynku EEG -Stavros Dimitriadis, Christos Lyssoudis, Anthoula Tsolaki, Eftychia Lazarou, Mahi Kozori, Magda Tsolaki, 2021
Wyniki: W niniejszym badaniu po raz pierwszy zbadano, w jaki sposób interwencja greckiej wysokofenolowej oliwy z oliwek Extra Virgin z wczesnych zbiorów (HP-EH-EVOO) w porównaniu z umiarkowanie fenolową (MP-EVOO) i dietą śródziemnomorską (MeDi) u osób z łagodnymi zaburzeniami funkcji poznawczych (MCI) może wpływać na ich spontaniczną dynamiczną łączność mózgu.

6. Plejotropowa korzystna interwencja spożycia oliwy na wystąpienie choroby Alzheimera poprzez układ fibrynolityczny. - Elena E. Tzekaki, Magda Tsolaki, Anastasia A. Pantazaki, George Geromichalos, Eftychia Lazarou, Mahi Kozori, Zacharias Sinakos, 2021
Wyniki: Ważne w tej pracy jest to, że standardowe biomarkery charakterystyczne dla choroby Alzheimera w grupie pacjentów MCI, podawane przez rok z produktem MICOIL, zostały przywrócone do poziomów równych tym w grupie zdrowej poznawczo, w przeciwieństwie do pacjentów, którym nie podawano i których poziomy tych biomarkerów choroby wzrosły pod koniec roku. Ponadto jeden z multimodalnych efektów spożywania produktu MICOIL u pacjentów z MCI koncentrował się na pomiarze poziomu charakterystycznego wskaźnika stresu oksydacyjnego, który wykazał zauważalny spadek jego poziomu, co oznacza, że spożywanie produktu MICOIL przez rok zmniejsza stres oksydacyjny.

7. Wielofunkcyjny potencjał terapeutyczny podawania oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia poprzez interwencję w mechanizmy patofizjologiczne: Koncentracja na chorobie Alzheimera - Tzekaki E, Prodromou S, Tsolaki M i Pantazaki Α, 2021
Wyniki: Właściwe nawyki żywieniowe torują drogę do dobrego i zdrowego życia utrzymując i przedłużając jakości życia. Powszechnie wiadomo, że jakość życia osób starszych można osiągnąć za pomocą niefarmakologicznych metod, takich jak aktywność fizyczna, trening poznawczy lub przestrzeganie diety śródziemnomorskiej (MedDiet). MedDiet jest sugerowany jako dominujący schemat żywieniowy i jest silnie skorelowany z zapobieganiem chorobom zwyrodnieniowym i długowiecznością. Najbardziej wyróżniającym się i dobroczynnym składnikiem MedDietu jest oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (EVOO). Rzeczywiście, liczne badania epidemiologiczne dowiodły, że spożywanie oliwy z oliwek wiązało się z lepszym ogólnym stanem zdrowia. Najważniejszym składnikiem EVOO są związki polifenolowe, które są badane pod kątem właściwości biologicznych i farmaceutyczno-odżywczych. W tym przeglądzie odnotowaliśmy kilka reprezentatywnych badań in vitro i in vivo przeprowadzonych na hodowlach linii komórkowych, w badaniach na zwierzętach lub badaniach klinicznych na ludziach, wskazując, że regularne przyjmowanie produktu MICOIL wiąże się ze wzmocnionym działaniem neuroprotekcyjnym, przeciwutleniającym, przeciwzapalnym i przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i przeciwdrobnoustrojowym.

8. Spożywanie oliwy z oliwek Extra Virgin przez pacjentów z łagodnymi zaburzeniami funkcji poznawczych łagodzi stres oksydacyjny i azotowy, odzwierciedlając zmniejszenie poziomu PARP i uszkodzeń DNA - Tzekaki E, Tsolaki M, Geromichalos G i Pantazaki Α , w publikacji)
Wyniki: Stres oksydacyjny i azotowy może powodować uszkodzenia DNA, które, jak wykazano, są zaangażowane w patologię choroby Alzheimera. Jeden z efektów spożywania produktu MICOIL przez pacjentów z MCI, który skupił się na pomiarze poziomu charakterystycznego wskaźnika stresu oksydacyjnego, wykazał widoczny spadek jego poziomu, co oznacza, że spożywanie produktu przez rok zmniejsza stres oksydacyjny. W niniejszej pracy wyniki te uzupełniono, pokazując ważne odkrycie, że ta redukcja ma również wpływ na redukcję charakterystycznych markerów uszkodzenia DNA. Oznacza to, że podawanie MICOIL pacjentom z łagodnymi zaburzeniami poznawczymi (MCI) spowodowało przywrócenie markerów uszkodzenia DNA, a także ustalonych biomarkerów „charakterystyki” choroby Alzheimera, prawdopodobnie dzięki jego właściwościom przeciwutleniającym, które mają potencjał terapeutyczny przeciwko chorobom, które nie zaobserwowano u pacjentów, którym nie podawano oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Ponadto badania bioinformatyczne wykazały, że składniki MICOIL oddziałują z enzymami w mechanizmie naprawy DNA.

"Do tej pory nie ma innego badania, w którym tak szczegółowo zbadano wpływ oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na osoby starsze z łagodnymi zaburzeniami poznawczymi jako obiecującego rozwiązania dla tych zaburzeń” - prof. Magda Tsolaki, były dyrektor Kliniki Neurologii Wydziału Medycznego Uniwersytetu Arystotelesa w Salonikach w Grecji, przewodnicząca Greckiej Federacji Choroby Alzheimera oraz koordynator Laboratorium Chorób Neurodegeneracyjnych

"Oceniając wszystkie badania nad spożyciem oliwy wczesnego zbioru pierwszego tłoczenia MICOIL przez pacjentów z MCI (łagodne zaburzenia poznawcze), doszliśmy do wniosku, że zbliżając się do różnych mechanizmów wieloczynnikowej choroby Alzheimera i celując w nie, można na wiele sposobów uzyskać wielofunkcyjny korzystny wpływ na zdrowie pacjentów" prof. Anastasia Pantazaki, kierownik laboratorium biochemicznego Wydziału Chemii Uniwersytetu Arystotelesa w Salonikach, Grecja, , powiedziała:

Producent: Yanni's Olive Groves/Propharco

Więcej informacji

Najlepiej spożyć/zużyć przed: 17.11.2023
Certyfikat BIO Nie

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium