Kategorie blog
 
Agoureleo , pierwsza z pierwszych !
Agoureleo , pierwsza z pierwszych !

Oliwa Physis of Crete AGOURELEO seria limitowana

Dostępna wyłącznie w ograniczonej ilości od końca października, naturalny osad i brak filtrowania sprawia , że jej trwałość jest krótsza niż oliwy filtrowane, sugerujemy przechowywanie zamkniętych butelek w lodówce (ostatnie badania pokazują , że w takiej temperaturze utrata polifenoli jest najniższa). 

Physis of Crete Extra Virgin AGOURELEO to wyjątkowa, limitowana oliwa tłoczona na zimno z niedojrzałych oliwek najwcześniejszego październikowego zbioru. Zachowuje cenne składniki odżywcze i smak niedojrzałych owoców. Gęstość składników odżywczych i bogactwo smaku nie mają sobie równych. Wysoki poziom chlorofilu daje łagodną goryczkę i delikatną pikantność, która w połączeniu ze świeżym owocowym aromatem sprawia, że zielona oliwa  jest idealna do spożycia na surowo, jako dressing lub do pieczywa. Poza bogactwem składników odżywczych, witamin, minerałów i kwasów tłuszczowych Omega-3, wyróżnia ją wysoka zawartość polifenoli, klasy przeciwutleniaczy występujących w nadmiarze wyłącznie w  zielonych (niedojrzałych) owocach.

Ponieważ jest niefiltrowana, w butelce widoczny jest naturalny osad z owoców. To oliwa dla prawdziwych koneserów i miłośników wysokiej jakości. Bardzo ograniczona limitowana seria w znakomitej cenie. Na wyprodukowanie 1 litra oliwy zużyto około 12kg małych niedojrzałych oliwek (produkcja przemysłowa to około 3.5-5kg juz dojrzałych oliwek na 1litr  w końcu kampanii grudzień-styczeń). Warto spróbować z kromką dobrego pieczywa. Kwasowość 0.17% !

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl