Tahini Macedońskie z prebiotykami 330gr

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 16,00 zł 16.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Tahini Macedońskie z prebiotykami

Pasta sezamowa z prebiotykami zawiera fruktooligosacharydy. Spożywane w odpowiednich ilościach mają korzystny wpływ na pracę jelit, regulując środowisko mikrobiologiczne przewodu pokarmowego. Tahini z prebiotykami ma niską zawartość cukrów prostych i tłuszczów nasyconych, ale bogate jest w błonnik, białko i wspomniane wyżej prebiotyki (FOS).
Nie zaleca się spożywać więcej, niż 66g na dzień, gdyż spożycie większej ilości może mieć skutek przeczyszczający.

Kraj pochodzenia: Grecja
Waga netto: 330g


Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

Składniki: pasta z sezamu 77% (rozgniecione nasiona sezamu), fruktooligosacharydy 20%, tłuszcz roślinny, emulgator - lecytyna sojowa, wanilina.
Może zawierać śladowe ilości orzechów ziemnych i innych orzechów.

Wartość odżywcza
wartość energetyczna
tłuszcz
kwasy tłuszczowe:
- nasycone
węglowodany
- w tym cukry
białka
sól

w 100g
2364kJ / 573kcal
46,9g

8,6g
1,9g
1,3g
21,9g
0,0g


Haitoglou Bross S.A.

Tahini zwykle kojarzone jest z kuchnią Bliskiego Wschodu, szczególnie jako składnik humusu, który również pyszny i zdrowy nie pochodzi z Grecji. Ale tahini w kuchni greckiej odegrało ważną rolę. Od starożytności sezam był częstym składnikiem wielu greckich przepisów. W latach współczesnych, tahini jest używane głównie podczas religijnego postu, w którym bardzo religijni grecy nie mogą używać oliwy. Ponieważ nie jest zabronione spożywanie tłuszczy z nasion i orzechów, tahini jest idealnym źródłem zdrowych tłuszczów i białka.

Tahini macedońskie

Tahini to pasta sezamowa lub inaczej masło sezamowe. Jest doskonałym źródłem białka, witaminy E oraz składników mineralnych takich, jak żelazo, wapń i miedź. Zawiera również lignany (związki występujące tylko u roślin) wykazujące właściwości przeciwutleniające oraz zmniejszające poziom cholesterolu LDL we krwi. Pasta sezamowa bogata jest w wartościowe tłuszcze jednonienasycone i wielonienasycone.

Sezam

Tahini macedońskie produkowane jest z sezamu pochodzącego z Etiopii, który przetwarzany jest w tradycyjny sposób w zakładach w Grecji. Prażony i łuskany sezam, mielony jest w kamiennych młynach, a cały mechaniczny proces produkcji jest ściśle kontrolowany. Dwie supernowoczesne linie, produkcyjna i pakowania, zapewniają produkt o najwyższej jakości z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa i higieny. W zakładzie wdrożone są zasady HACCP, chroniące produkt końcowy przed zagrożeniami mikrobiologicznymi.

fragmenty tekstu pochodzą z bloga www.olivetomato.com

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl