Tahini Macedońskie z pomarańczą 350g

  • promocja
Dostępność: bardzo dużo
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 13,00 zł 15,00 zł 13.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Tahini Macedońskie z pomarańczą

Połączenie pasty sezamowej i pomarańczy tworzy przyjemny i orzeźwiający smak, a witamina C i wapń zwiększają wartość odżywczą, co czyni ją niezbędnym uzupełnieniem naszej codziennej diety.

Superior Taste Award 2010

Tahini z pomarańczą zostało uhonorowane dwoma gwiazdkami dla produktu wybitnego w konkursie "Superior Taste Award 2010" przez Międzynarodowy Instytut Smaku i Jakości, uznaną i niezależną organizację ekspertów składającą się z szefów kuchni i degustatorów.

Kraj pochodzenia: Grecja
Waga netto: 350g


Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

Składniki: pasta z sezamu 62%, cukier brązowy, pomarańcza w proszku 4%, maltodekstryna, olej rzepakowy, lecytyna sojowa, aromat, barwnik naturalny E160y, witamina C, fosforan wapnia - źródło wapnia

Wartość odżywcza
wartość energetyczna
tłuszcz
kwasy tłuszczowe:
- nasycone
- jednonienasycone
- wielonienasycone
węglowodany
- w tym cukry
błonnik
białka
sól

w 100g
2409kJ / 579kcal
39,7g

7,7g
15,7g
14,7g
36,2g
34,3g
5,5g
16,5g
0,0g


Haitoglou Bross S.A.

Tahini zwykle kojarzone jest z kuchnią Bliskiego Wschodu, szczególnie jako składnik humusu, który również pyszny i zdrowy nie pochodzi z Grecji. Ale tahini w kuchni greckiej odegrało ważną rolę. Od starożytności sezam był częstym składnikiem wielu greckich przepisów. We latach współczesnych, tahini jest używane głównie podczas religijnego postu, w którym bardzo religijni grecy nie mogą używać oliwy. Ponieważ nie jest zabronione spożywanie tłuszczy z nasion i orzechów, tahini jest idealnym źródłem zdrowych tłuszczów i białka.

Tahini macedońskie

Tahini to pasta sezamowa lub inaczej masło sezamowe. Jest doskonałym źródłem białka, witaminy E oraz składników mineralnych takich jak żelazo, wapń i miedź. Zawiera również lignany (związki występujące tylko u roślin) wykazujące właściwości przeciwutleniające oraz zmniejszające poziom cholesterolu LDL we krwi. Pasta sezamowa bogata jest w wartościowe tłuszcze jednonienasycone i wielonienasycone.

Sezam

Tahini macedońskie produkowane jest z sezamu pochodzącego z Etiopii, który przetwarzany jest w tradycyjny sposób w zakładach w Grecji. Prażony i łuskany sezam, mielony jest w kamiennych młynach, a cały mechaniczny proces produkcji jest ściśle kontrolowany. Dwie supernowoczesne linie, produkcyjna i pakowania, zapewniają produkt o najwyższej jakości z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa i higieny. W zakładzie wdrożone są zasady HACCP chroniące produkt końcowy przed zagrożeniami mikrobiologicznymi.

fragmenty tekstu tłumaczone za blogiem www.olivetomato.com

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl