Tahini Macedońskie kakaowe 350gr

Dostępność: bardzo dużo
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 16,90 zł 16.90
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.33333
Kod produktu: 5201049211210

Opis

Tahini Macedońskie z kakao

Pyszna i pożywna pasta sezamowa z kakao zachwyci osoby w każdym wieku. Uwolnij swoją wyobraźnię i spróbuj wspaniałej kombinacji Tahini Macedońskiego z kakao. Rozsmaruj je na kromce pieczywa lub ciepłym toście i zjedz zdrowe i smaczne śniadanie albo słodki podwieczorek z naleśnikiem lub rogalikiem.
Tahini z kakao zaspokoi Twoją ochotę na coś smacznego i czekoladowego.

Tahini Macedońskie z kakao

Kraj pochodzenia: Grecja
Waga netto: 350g


Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

Składniki: pasta z sezamu 62%, cukier brązowy, odtłuszczone kakao 6%, olej rzepakowy, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, aromat.

Wartość odżywcza
wartość energetyczna
tłuszcz
kwasy tłuszczowe:
- nasycone
- jednonienasycone
- wielonienasycone
węglowodany
- w tym cukry
błonnik
białka
sól

w 100g
2439kJ / 587kcal
40,4g

8,1g
16,0g
14,8g
34,3g
31,1g
7,5g
17,7g
0,0g


Haitoglou Bross S.A.

Tahini zwykle kojarzone jest z kuchnią Bliskiego Wschodu, szczególnie jako składnik humusu, który również pyszny i zdrowy nie pochodzi z Grecji. Ale tahini w kuchni greckiej odegrało ważną rolę. Od starożytności sezam był częstym składnikiem wielu greckich przepisów. W latach współczesnych, tahini jest używane głównie podczas religijnego postu, w którym bardzo religijni grecy nie mogą używać oliwy. Ponieważ nie jest zabronione spożywanie tłuszczy z nasion i orzechów, tahini jest idealnym źródłem zdrowych tłuszczów i białka.

Tahini macedońskie

Tahini to pasta sezamowa lub inaczej masło sezamowe. Jest doskonałym źródłem białka, witaminy E oraz składników mineralnych takich jak żelazo, wapń i miedź. Zawiera również lignany (związki występujące tylko u roślin) wykazujące właściwości przeciwutleniające oraz zmniejszające poziom cholesterolu LDL we krwi. Pasta sezamowa bogata jest w wartościowe tłuszcze jednonienasycone i wielonienasycone.

Sezam

Tahini macedońskie produkowane jest z sezamu pochodzącego z Etiopii, który przetwarzany jest w tradycyjny sposób w zakładach w Grecji. Prażony i łuskany sezam, mielony jest w kamiennych młynach, a cały mechaniczny proces produkcji jest ściśle kontrolowany. Dwie supernowoczesne linie, produkcyjna i pakowania, zapewniają produkt o najwyższej jakości z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa i higieny. W zakładzie wdrożone są zasady HACCP chroniące produkt końcowy przed zagrożeniami mikrobiologicznymi.

fragmenty tekstu pochodzą z bloga www.olivetomato.com

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl