Oliwa Biolea nerantziO z pomar. 2016 250ml BIO

n2.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 19,99 zł 32,00 zł 19.99
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Biolea
Kod produktu: NERANTZIO2016

Opis

FINALNA WYPRZEDAŻ  ZBIÓR 2015/2016 

DATA PRZYDATNOŚCI XII.2017

Biolea neratziO

Oliwki zebrane w rodzinnym gaju oliwnym posiadłości Astrikas mielone są kamiennymi żarnami razem z całymi, świeżymi pomarańczami. Niepowtarzalny smak tej tłoczonej na zimno oliwy wynika z zastosowania odmiany gorzkich pomarańczy nerantziO, które nadają jej egzotyczny charakter. Aromat oliwy uderza intensywnym zapachem kwiatów pomarańczy i delikatnie drażni zmysły zdecydowanym, lekko mrowiącym smakiem skórki owocu. Biolea Neratzio to doskonała marynata do drobiu, dziczyzny oraz wszelkich grillowanych i pieczonych mięs. Idealnie pasuje również jako zwieńczenie smaku do wypieków i deserów.

Złoty medal NATURA FOOD 2014

Kraj pochodzenia: Grecja (Kreta)
Objętość: 250ml

Najlepiej spożyć przed końcem: XII.2017 r.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.

Składniki: 100% oliwa z *oliwek
*certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza
wartość energetyczna
tłuszcz
kwasy tłuszczowe:
- nasycone
- jednonienasycone
- wielonienasycone
cholesterol
węglowodany
cukier
białko
sól

w 100 ml
800kcal
93,0g

13,0g
66,7g
10,0g
0mg
0,0g
0,0g
0,0g
0mg

Certyfikaty:

BioHellas Eko PDO TUV ISO 14000
 

W północno-zachodniej części Krety – Kolymbari – w posiadłości Astrikas położone są gaje oliwne rodziny Dimitriadis. To właśnie tu od pięciu pokoleń wytwarzana jest oliwa Biolea. I tak, jak zaczęto to robić ponad dwieście lat temu, tak też i dzisiaj kamienne żarna tłoczą na zimno oliwę, której na próżno szukać w innych zakątkach świata.

Biolea

Wyjątkowe pochodzenie geograficzne, czas i warunki dojrzewania oliwek oraz tradycyjna metoda wytwarzania uczyniły Bioleę ekskluzywnym produktem chronionym nazwą swojego pochodzenia (ang. protected designation of origin, PDO). Rodzinna firma, łącząc zalety tradycyjnej ekstrakcji oliwy z oliwek z unikatowym know-how, przy zastosowaniu nowoczesnego wyposażenia i w poszanowaniu zasad zrównoważonego rolnictwa jest jedną z niewielu firm na świecie zajmujących się produkcją oliwy w duchu „slow”. Od lat doskonałość organicznej oliwy Biolea doceniana jest na światowym rynku wysokojakościowej i zdrowej żywności.

Kamienne Żarna

Tradycyjna metoda mielenia oliwek kamiennymi żarnami oraz tłoczenie na zimno zapewniają oliwie Biolea wyjątkową jakość. Dzięki takiemu sposobowi wytwarzania oliwy, zachowuje ona wszystkie swoje cenne właściwości odżywcze oraz unikalne cechy aromatyczne. Biolea jest charakterystycznie słodka i subtelna, nie jest filtrowana, a butelkowana jest dopiero w momencie, gdy osad w sposób naturalny oddzieli się od płynu. Każdą porcję ręcznie odlewamy i pakujemy na miejscu, gdzie ciemne butelki są sprawdzane i numerowane.

Gaje oliwne posiadłości Astrikas uprawiane są w najwyższym stopniu w sposób ekologiczny, w dbałości o ochronę środowiska oraz w poszanowaniu jakości życia i zdrowia konsumentów. Uprawa prowadzona jest bez użycia chemicznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Wytwórnia oliwy Biolea posiada certyfikat agencji BIO HELLAS kontrolującej producentów produktów organicznych.

W naszych gajach oliwnych nie stosujemy sztucznych metod nawadniania. Nie chcemy ingerować w naturę, wprowadzając do ziemi system tysięcy metrów rur PVC. I chociaż jałowa uprawa sprawia, że nasze drzewa oliwne produkują mniej owoców, chronimy cenną dla nas wodę i krajobraz. Jesteśmy dumni, iż jako jedyny producent oliwy z oliwek w Grecji posiadamy środowiskowy certyfikat ISO 14000.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl