Spirulina z Krety 100% płatki 25g
Opis
Nieprzetworzona biomasa, suszona w promieniach greckiego słońca, o chrupiącej strukturze i przyjemnym smaku. Produkt naturalny, bez konserwantów i pestycydów.
Kreteńska Spirulina jest produkowana w jej autentycznej postaci, czyli płatków, bez poddawania obróbce lub dodawaniu innych substancji w celu zwiększenia gramatury (proszek, tabletki). W przeciwieństwie od spiruliny produkowanej masowo, gdzie suszenie odbywa się mechanicznie, suszenie spiruliny odbywa się w 100% naturalnie na słońcu i jest przeprowadzane tego samego dnia, nadając jej chrupiący i przyjemny smak.
Warunki klimatyczne w rejonie Rethymno z powodu intensywnego nasłonecznienia przez cały rok, są idealne do uprawy najwyższej jakości spiruliny.
Słońce, woda, powietrze i cały klimat Krety mają swój odrębny wpływ na zawartość minerałów, składników odżywczych, witamin, pierwiastków śladowych, białka, przeciwutleniaczy i enzymów.
Ze względu na jej naturalne i szybkie wysychanie, w przeciwieństwie do innych produktów na rynku, kreteńska spirulina ma bardzo przyjemny zapach i smak, a jej kolor jest jasnozielony w odcieniach niebieskiego.
Przygotowanie: 1-3 łyżeczki (max. 3-5g dziennie) dodać do napoju, sałatki czy koktajlu i spożyć najlepiej rano lub wieczorem.
Składniki: spirulina (glony Arthrospira platensis)
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i zacienionym miejscu.
Producent: Spirulina Krtis
Więcej informacji
Najlepiej spożyć/zużyć przed: | 31.12.2023 |
Certyfikat BIO | Nie |
Wartości odżywcze w 100g: | 1550kJ/365kcal |
Wartość energetyczna w 100g: | Tłuszcz 0,3g Kwasy tłuszczowe: -nasycone 0,16g Węglowodany 26,4g -w tym cukry 0,8g Białko 64,1g Sól 3,1g |
Masa netto: | 25g |